foto
149,00 zł
Opis:
- Petty to niewielkich rozmiarów japoński nóż uniwersalny do krojenia produktów średniej i małej wielkości oraz do obierania
- Ostrze 150 mm z japońskiej stali nierdzewnej AUS-8, twardość 58 HRc (Rockwell C), długość całkowita 270 mm
- Rękojeść drewniana 3 piny
- Waga: ok. g
- Made in Japan
- Nóż vintage, ze śladami użytkowania
- Nóż super ostry i gotowy do pracy
- Podobnie jak wszystkie japońskie noże, ręcznie robione noże Inoguchi nie nadają się do mycia w zmywarce, mycie i suszenie po każdym użyciu jest najlepszym sposobem dbania o te wyjątkowe narzędzia
Czas dostawy: 2-3 dni
Nóż Petty, podstawa profesjonalnych kuchni zachodnich, to mały nóż ogólnego przeznaczenia używany do obierania, formowania i krojenia owoców i warzyw, siekania ziół i robienia dodatków. Kompaktowy rozmiar i stosunkowo wąskie ostrze sprawiają, że nóż jest bardzo zwinny i kontrolowany, a także idealnie nadaje się do wykonywania precyzyjnych cięć.
Noże drobne zwykle mają długość ostrza od 120 mm do 180 mm i są większe niż noże do obierania, ale mniejsze niż podobnie ukształtowane Gyuto. Może być zarówno pierwszym nożem w kuchni, jak również uzupełnieniem szerszej kolekcji noży japońskich.
Copyright © 2025 A-NÓŻ Wszelkie prawa zastrzeżone
Przesyłka
Bezpieczne i szybkie płatności