foto

Nóż japoński szefa kuchni Gyuto Molier stal nierdzewna 197mm 

65,00 zł

 

Opis:

- Nóż vintage, używany ze śladami użytkowania

- Ostrze 197mm ze stali nierdzewnej z molibdenem

- Rękojeść zintegrowana 

- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny

- Nóż bardzo lekki i zwinny w pracy

- Waga: ok. 130 g

- Made in Japan

- Nóż super ostry i gotowy do pracy

 

Czas dostawy: 2-3 dni

 

21 października 2024

Gyuto / Chef's knife

 

Gyuto to japońska wersja klasycznego zachodniego noża szefa kuchni, to podstawowe narzędzie każdego kucharza, idealne do siekania, krojenia i plastrowania. Długość krawędzi tnącej wynosi od 18 do 33 cm, co czyni go wszechstronnym narzędziem do krojenia warzyw w kostkę, porcjowania mięsa czy plastrowania wędlin. Jest to prawdziwy nóż wielofunkcyjny, który może wykonywać szeroki zakres zadań, może być używany z wieloma różnymi technikami cięcia i nadaje się do krojenia mięs, ryb, warzyw i owoców.

Szeroka głownia i lekko zaokrąglona krawędź tnąca umożliwiają zarówno krojenie prostym ruchem, jak i siekanie z wykorzystaniem brzuśca noża, co jest przydatne na przykład przy siekaniu ziół. Nóż Gyuto mniej efektywnie sprawdzi się w precyzyjnych zadaniach, takich jak obieranie czy carving, a także w sytuacjach wymagających bardzo wąskiego ostrza, jak wycinanie mięsa spomiędzy kości.
 
Ostrze japońskiego Gyuto jest zazwyczaj cieńsze i lżejsze niż w zachodnim "nożu szefa kuchni", a punkt równowagi Gyuto ma tendencję do przesuwania się nieco dalej w kierunku czubka. 

 

Inne produkty

Copyright © 2025 A-NÓŻ Wszelkie prawa zastrzeżone

Przesyłka

Bezpieczne i szybkie płatności