Kultowy nóż hiszpański "navaja" od Pallarès, stal węglowa lub nierdzewna 

od 49,00 zł

 

Najważniejsze cechy:

  • Kultowa hiszpańska "navaja" od Pallarès dla miłośników ostrych ostrzy i precyzyjnych narzędzi
  • Niezwykle funkcjonalna, idealna na działkę, do lasu (na łańską polanę*), do zbierania grzybów, samochodu, kieszeni, na piknik i do wędkowania...
  • Nóż składany typu slipjoint, posiada półzatrzask (half stop), ułatwiający otwieranie
  • Ta hiszpańska „brzytwa”, którą kochamy za kształt głowni - liścia szałwii, prostotę, pewną rudymentarność i niedoskonałość, jest importowana bezpośrednio z Solsony
  • Nóż ultralekki i wyposażony w klasyczną rękojeść z tworzywa ABS, która wygodnie leży w dłoni, gwarantując precyzję

  • Do wyboru ostrze o długości 7 lub 9 cm, bardzo ostre i trwałe, oraz dwa rodzaje stali, czyli dwa doświadczenia: stal nierdzewna to łatwość konserwacji lub stal węglowa, czyli czysta autentyczność (więcej informacji w opisie poniżej)

  • Navaja Pallarès odzwierciedla hiszpańskie doświadczenie i tradycję nożowniczą, wyprodukowana w ponad 100 letniej firmie rodzinnej 

  • Klasyczny, ponadczasowy design, rzemieślnicze wykonanie i ostrzenie
  • Hand made in Spain

Tekst do ustawiania zdjec 

Czas dostawy: 2-3 dni

10 lipca 2025

Opis

 

Kultowa hiszpańska "navaja" od Pallarès to niezbędne narzędzie dla rzemieślników, poszukiwaczy przygód i miłośników sztućców.

 

Do wyboru dwa rodzaje stali, czyli dwa doświadczenia: stal nierdzewna to łatwość konserwacji, stal węglowa to czysta autentyczność:

 

  • Ostrze węglowe: łatwe do naostrzenia, oferuje wyjątkową ostrość, ale wymaga regularnej pielęgnacji. Bez konserwacji rdzewieje i utlenia się. Zasługuje na pełną uwagę, aby ujawnić swój pełny potencjał.
  • Ostrze ze stali nierdzewnej: wymaga mniej konserwacji, ale nieco więcej wysiłku przy ostrzeniu. Twarda stal gwarantuje wytrzymałość i trwałość bez obawy o rdzę.

 

Noże kuchenne Pallarès

 

Jak wspomina moja żona pochodząca z Hiszpanii: „pamiętam, że jako dziecko widziałam w moim domu scyzoryki (hiszp. navajas) i noże Pallarès. Mój ojciec używał ich w ogrodzie i pamiętam, że mój dziadek zawsze nosił jeden w kieszeni. Kiedy zaczęłam pomagać mamie w kuchni, odkryłam, że ona również używa noży Pallarès do prawie wszystkiego. Piękne drewniane noże, których nadal używa, i o które dba z dużą czułością”.

 

Noże Pallarès są lekkie, dobrze wyważone i mają bardzo przyjemną rękojeść, dlatego szybko stają się jednymi z najczęściej używanych narzędzi w każdej kuchni. Są cenione na całym świecie jako symbol noża z własnym charakterem, wykonanego w sposób rzemieślniczy. Można je znaleźć w specjalistycznych sklepach w Europie, Stanach Zjednoczonych i Nowej Zelandii.

 

 

Inne produkty

Copyright © 2025 A-NÓŻ Wszelkie prawa zastrzeżone

Przesyłka

Bezpieczne i szybkie płatności